Biståndsresursen jobbar med att hjälpa nödställda, främst i våra egna randområden. För tillfället koncentrerar vi oss på Lettland och Litauen där fattigdomen och nöden är stor. I fortsättningen är vi öppna för andra alternativ beroende av behov. Arbetet sköts uteslutande med frivilliga krafter.

 

FYNDA

Biståndsresursens högkvarter och fasta punkt är FYNDA. I Fynda finns både secondhandbutik och verkstad där själva sorterings- och packningsarbetet sker inför varje hjälpsändning. Arbetet, som sker i små grupper, går till stor del ut på att producera olika saker, t.ex. virka, sticka, sy lapptäcken, sammanställa babylådor, samla, sortera och packa material, sponsorera m.m. Även andra insatser är välkomna. 

TITTA IN i Fynda!
Välkommen att bekanta dig med verksamheten i Fynda. Du hittar oss vid Trollbergsvägen 12 i Ekenäs, ingång direkt från framsidan av huset.
Öppettiderna hittar du i spalten till höger under Varumottagning. Varorna som doneras till Fynda behöver vara i gott och dugligt skick - enbart hela och rena saker tas emot.